duminică, martie 16, 2025

România are cea mai scăzută încredere în știință și tehnologie din UE. Alexandru Goga, expert tehnologie: „Neîncrederea pleacă de la problema sistemică de educație”

Must Read

România are cea mai ridicată neîncredere în știință și tehnologie din UE.

Educația rămâne singura soluție pentru combaterea refuzului de cunoaștere.

Doar jumătate dintre români consideră că știința are un impact pozitiv.

Românii au cea mai scăzută încredere în știință și tehnologie dintre toate țările Uniunii Europene. Unul din trei consideră că impactul acestora este negativ, iar jumătate nu le văd beneficiile. Lipsa încrederii în autorități îi determină pe mulți să caute informații pe cont propriu, expunându-se riscului de pseudoștiință și dezinformare. Această tendință se corelează cu analfabetismul funcțional și abandonul școlar, amplificând problemele educaționale.

Într-o societate unde adevărul trebuie stabilit prin cunoaștere și expertiză, educația devine un pilon esențial. Fără o schimbare profundă, România rămâne vulnerabilă în fața manipulării și a crizei de încredere. Cum evităm ca România să fie vulnerabilă în fața manipulării și a crizei de încredere?

Ce riscuri apar când oamenii caută „adevărul”, ignorând experții?

Alexandru Goga, expert tehnologie: „Neîncrederea românilor pleacă de la problema sistemică de educație. Încrederea în știință se naște și din familie, din comunitate. Pentru a schimba acest lucru, avem nevoie de mai multă educație și de mai multe inetrvenții la nivelul comunităților. Știința ne arată cum funcționează natura și mediul în care trăim”.
The post România are cea mai scăzută încredere în știință și tehnologie din UE. Alexandru Goga, expert tehnologie: „Neîncrederea pleacă de la problema sistemică de educație” appeared first on Aleph News.

author avatar
Redactia
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Latest News

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, anunță că își depune în această seară candidatura pentru alegerile prezidențiale

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, anunță că își depune în această seară candidatura pentru alegerile prezidențiale „După o matură chibzuință am decis să-mi depun în această seară candidatura pentru alegerile prezidențiale”, a scris Pricopie pe Facebook. În mesajul publicat pe Facebook, Pricopie a criticat actualele reguli electorale, precizând că nu are semnăturile care sunt cerute pentru a completa dosarul de candidatură. „Dosarul meu de candidatură nu este însoțit de liste de […]
Remus Pricopie OECD SNSPA Fb 09 12 1180x664 1
„După o matură chibzuință am decis să-mi depun în această seară candidatura pentru alegerile prezidențiale”, a scris Pricopie pe Facebook. În mesajul publicat pe Facebook, Pricopie a criticat actualele reguli electorale, precizând că nu are semnăturile care sunt cerute pentru a completa dosarul de candidatură. „Dosarul meu de candidatură nu este însoțit de liste de […]
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -